Presentasjonsteknikk del 2

19. januar var det duket for videregående kurs i presentasjonsteknikk. Denne gang var Norske Skog vertskap, og i tillegg til mye spennende læring i møterommet, fikk vi en veldig interessant omvisning i produksjonslokalene. Dimensjonene på ei papirmaskin er enorm!

dsc00017 skog

Også denne gang var det Trond Strugstad fra EDO Sales Partner som var kursholder. Våre 5 minutters presentasjoner fra forrige kurs var nå erstattet med noe lengre foredrag på 12 minutter. Det virket som kurset vi hadde før jul hadde hatt sin virkning, for folk virket mye mindre nervøse før presentasjonene denne gangen.

Et av dagens høydepunkt må sies å være Per Martin sin innføring i “Donaldisme”, en på mange måter meget seriøs vitenskap om innbyggerne i Andeby og deres gjøren og laden. Hva symboliserer for eksempel ordninga med at alle er onkler, tanter, nevøer og nieser? Seksuallivet i Andeby kan i seg selv være verd en lang utgreiing. Vi fikk også lære om hvordan man kan nå så langt man bare vil, om en setter seg mål og fokuserer på målet. Et meget matnyttig innslag var Marit sin briefing om Brüssel, hvor vi skal på studietur i starten av juni.

Mot slutten av kurset fikk vi prøve oss på korte presentasjoner av temaer vi ikke kunne noe om, uten noe som helst tid til forberedelse. Var spennende å se hvordan dette ble løst av de forskjellige deltakerne.