Brüssel, 30. mai – 2. juni

Annethvert år drar Intro Innherred til Brüssel og Trøndelags Europakontor. Trøndelags Europakontor er en døråpner til europeiske nettverk og kompetansemiljø i Brussel, herunder EU-institusjonene, Norges delegasjon til EU, ambassader og representasjoner på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Europakontoret bringer trønderske interesser inn i nettverk ved å formidle kontakter og å arrangere studiebesøk. For oss var hovedmålet med turen å lære om EU og Norges forhold til EU.

c069561154a74144a2f6c9e04

 

Trøndelags Europakontor

I år besto troppen av følgende traineer Stian Øksnes, Ingeborg Viken, Per Martin Øfsti, Eivind Myhr, Siv Aina Morken, Preben Godø, Michal Gryczon og Jon Marius Vaag Iversen. Vi hadde også med daglig leder Marit Eriksen og noen representanter fra medlemsbedriftene. Tore Vandvik Moe og Oddleiv Gulstad fra Kunnskapsparken, Marius Værdal fra Prone og Terje Pynten fra NTE.

3254710150180508220261801

De fleste traineene ankom Brüssel på fredag eller lørdag. Det ga oss tid til sightseeing, obligatorisk belgisk vaffel og sosialt samvær. På søndag hadde alle ankommet byen og hele gjengen var samlet til felles middag.

3254710150180514800261801

3254710150180514650261801

På mandag morgen startet det faglige programmet ved Trøndelags Europakontor i Schuman. Karianne Kojen Andersen, trainee ved Trøndelags Europakontor, hadde satt opp ett intensivt og lærerikt program for oss.  Dagene i Brüssel besto både av foredrag ved Trøndelags Europakontor og besøk rundt omkring i byen.

 

Faglig innhold for turen:

Trøndelags Europakontor og dets funksjon i Brussel v/ Stein Ivar Mona

EØS-avtalen, EFTA og relevante EU-prosjekter v/ Tor Eigil Hodne

Den norske delegasjonen til EU og hvordan ivareta norske interesser v/ Miriam S. Dahl

Besøk i Europaparlamentet  v/ Olaf Pries

EUs miljø- og klimasatsing v/ Knut Kroepelien

Statoils rolle som europeisk aktør v/ Ali Haider

ESAs virksomhet i forhold til EØS-avtalen v/ Ida Hauger

Besøk ved European Renewable Energy House v/ Eleanor Smith

Norges delegasjon til NATO v/ Frode Overland Andersen

NATO: current political issues v/ James Snyder

atomiumeuhqbrussels