Bedriftsbesøk Aker Verdal 30.03.2011

gruppe2

Så var gjengen samlet til ny månedssamling hos Aker Verdal i nydelig vær. Vi ble godt tatt i mot av Eivind, Harald, Randi og Arve som startet dagen sammen med oss over en fortreffelig lunch. Når den ble etterfulgt med en sjokoladekake av beste sort kan man vel kalle det en pangstart på samlingen, noen av traineene med god peiling på søtsaker mente kaken het suksesskake.

Eivind Myhr som for tiden jobber som trainee hos Aker Verdal startet med å fortelle litt om hvordan han hadde opplevd å begynne der. Han hadde blitt tatt varmt imot fra første dag og følte de behandlet ham veldig profesjonelt og lite falt på tilfeldigheter. Etter å ha jobbet en stund føler Eivind at han gjør stor nytte for seg i bedriften og trives veldig godt. Harald og Randi tok så over for å fortelle om bedriften og hva som skjer og skal skje nede på tomta. Vi fikk høre at det for tiden er veldig mye aktivitet både med nåværende produksjon samt planlegging og utbygging for videre produksjon av understell som skal brukes til vindmøller til havs. Overgangen fra å bygge få store jacketer (stålunderstell) til litt mindre og flere vindmøllejacketer krever store forandringer, deriblant utbygging av malingshall og tilrettelegging for større uteareal for lagring. De nærmeste årene ser lyse ut for Aker og de må rekruttere en god del folk for å få nok mannskap til å utføre kontraktene som er halt i land.

Til slutt fikk vi en omvisning sammen med Arve som tok oss med i produksjonshallene og opp på jacketen Gudrun, som var nesten ferdigbygd. Underveis fikk alle mer innsikt i hvordan bedriften jobber og Arve svarte på alle spørsmål som kom. For å komme opp på jacketen måtte vi ta en noe ”hjemmelaget” og bråkete heis som fikk et illebefinnende og stoppet halvveis oppe. Det var heldigvis bare døren som hadde åpnet seg litt så problemet ble løst raskt og turen opp fortsatte. Når vi kom opp fikk vi en flott utsikt over Verdal og omegn. Alle hygget seg til tross for noen små bekymringer for høyden.

dsc00033 dsc00032