Månedssamling hos NTE 17.11.11

Da var det duket for høstens 3. traineesamling ved NTE i Steinkjer i uvanlig flotte lokaler. Her ble vi tatt imot av Christian Oshaug som er konsern-trainee hos NTE. Han gjennomførte en utfyllende presentasjon av NTE sin historie og fakta om selskapet. Vi fikk fortalt at NTE ble etablert i 1919 og har iløpet av de siste 100 årene kjøpt opp alle andre kraftverk i Nord-Trøndelag. Hovedvirksomhetene til NTE er nettdrift, produksjon og omsetningen av energi, installasjon, handel med elektriske forbruksartikler og bredbånd. Vi fikk også en del informasjon om en ny type strømåler som etter hvert skal implementeres i norske husholdninger, denne vil lese av strømforbruket automatisk og ha funksjoner for å styre strømbruken på en mer økonomisk måte samt gi mulighet for å avdekke strøm-”lekasje”. NTE er Norges 8. største med en kraftproduksjon på 3,9 TWh, hvorav 96 % er fra vannkraft og resterende fra vindkraft. Vindkraften blir produsert i to vindmølleparker, hhv. Vikna og Hundhammerfjellet.

 

Inge Bartnes som er kommunikasjonsdirektør i NTE kom etter hvert for å fortelle om inspirasjon og merkevarebygging. Han visste oss flere fine filmer for markedsføring av NTE som viste visjonen deres på en flott måte. Disse kan sees påhttp://www.nte.no/index.php/om-nte/filmer.

 

Til slutt ble besøket avsluttet med en god lunsj og alle fikk en flott NTE-kaffekopp i gave.

bildente