Bedriftsbesøk hos Innherred samkommune 12. april

Fredag 12. april var vi så heldige å få besøke Innherred samkommune. Ola Stene, som både er rådmann i Levanger kommune og administrasjonssjef i Innherred kommune, tok vel i mot oss sammen med folkehelsekoordinator (og tidligere intro-trainee!) Dina von Heimburg.samkommunen

I lyse og trivelige lokaler på Levanger rådhus orienterte Stene om kommunens mangfoldige roller som tjenesteprodusent, myndighetsutøver og samfunnsutvikler i tillegg til å være en betydelig lokaldemokratisk arena. Han snakket også om samarbeidet mellom «morkommunene» Verdal og Levanger, og prosessen fram til etableringen av Innherred samkommune i 2004.

Dina von Heimburg, som nå er fast ansatt som folkehelsekoordinator i Innherred samkommune, orienterte oss om kommunenes betydelige rolle i å bedre folkehelsen og hvilke utfordringen man står overfor i den forbindelse. Innherred samkommune, Verdal kommune og Levanger kommune er i ferd med å utforme en felles folkehelsestrategi, basert på at man best kan nå målene ved å arbeide systematisk ved å innlemme alle innbyggerne i det lokale fellesskapet allerede fra tidlig barndom. Hovedbudskap: Vi har alle et ansvar!

Vi takker også for god bevertning i form av frukt, kaffe og karbonade-lunsj, og ønsker Innherred samkommune lykke til i det videre arbeidet med å skape gode lokalsamfunn for innbyggerne!