Kurs i mediehåndtering på NTE, 3. oktober

bilde 1Torsdag 3. oktober var vi på mediehåndteringskurs hos NTE på deres hovedkontor på Steinkjer. Erik Dahl, kommunikasjonsrådgiver i NTE, og Dagfinn Brendmo, informasjonssjef i NTE, var kursholdere denne dagen. Erik kom og møtte oss i resepsjonen og lurte på om vi grudde oss. Det gjorde vi i utgangspunktet ikke, men etter denne forespørselen var det en litt spent og nervøs gjeng som gikk opp trappene til kurslokalene. I det ene hjørnet sto det et videokamera og vi fikk høre at i løpet av dagen skulle alle gjennomføre et «tv-intervju». Spenningen i forsamlingen steg med enda noen hakk.

Kursdagen var lagt opp som en blanding av foredrag, samtale/diskusjon og praktiske oppgaver. Så her gjaldt det å holde øyne og øre åpne for teorien skulle utover dagen benyttes i de praktiske oppgavene. Tema som ble tatt opp i løpet av dagen var blant annet omdømmebygging, hva skaper en sak og hvilke typer saker finnes, hvordan tenker media/journalisten, budskapet i en sak, hvordan går man frem for å få publisert en sak i media og viktigheten av å være forberedt i forkant av et intervju/kontakt med media.

 Innimellom foredragene hadde vi gruppeoppgaver og «tv-intervju». Vi skulle gjennom gruppeoppgaven utforme en sak som profilerte en av virksomhetene som et av gruppemedlemmene arbeidet i. Vi skulle formulere et hovedbudskap, finne ut hvem som var målgruppen for saken og hva vi ønsket å oppnå med medieutspillet. I tillegg skulle vi tenke på hvilke medier som kunne være interessert i saken med tanke på type sak og målgruppe.

 Det ble kjørt tre intervjurunder gjennom dagen. «Journalistene», Erik og Dagfinn, fulgte læringskurven og ble mer og mer pågående i spørrestilen utover dagen. I etterkant av hver intervjurunde evaluerte vi oss selv og hverandre, og fikk i tillegg tilbakemeldinger fra kursholderne. En utfordrende øvelse hvor de fleste måtte en tur ut av «komfortsonen», men veldig lærerikt!

 Tusen takk for en nyttig og inspirerende dag!bilde 4