Månedssamling hos Innherred Renovasjon 7. november 2013

Bedriftsbesøk hos Innherred Renovasjon

Bedriftsbesøket startet med en trivelig felles lunsj i Innherred Renovasjons lokaler sammen med representanter fra bedriften. Etter lunsjen fikk vi en interessant innføring i driften av selskapet. Direktør Geir Tore Leira ga oss en presentasjon av selskapet, Informasjonsmedarbeider Øyfrid Knudsen fortalte om markedsføringen av selskapet, og prosjektleder Preben Godø snakket om logistikk og innovative løsninger som selskapet benytter seg av.

Etter introduksjonen av selskapet ble vi invitert med til en omvisning på Mule hvor de driver et stort gjenbrukstorg. Her kan man gratis levere alle typer avfall, unntatt mat. Ved ankomst møtte vi en av de ansatte på torget, som viste oss rundt og fortalte om hvordan de tar i mot og håndterer avfallet som kommer inn. Etter omvisningen ble det tid til å ta en runde på egenhånd i bruktbutikken Bruktbo, som drives på stedet. I butikken selges klær og gjenstander som er levert inn på gjenbrukstorget og som fortsatt er i god stand.

Turen gikk så videre opp til Ecopro – et selskap som driver med gjenvinning av matavfall til biogass og -gjødsel. Selskapet er et av de første i sitt slag i Norge, og får ofte besøk fra både norske og utenlandske bedrifter som ønsker å lære av det innovative selskapet. Daglig leder for selskapet, Tore Fløan, ga oss en lettfattelig presentasjon av hvordan resirkuleringen foregår, før han tok oss med på en runde på anlegget. Her fikk vi både se og lukte hvordan resirkulering skjer i praksis.

Det var et interessant bedriftsbesøk, som lærte oss mye om hvor godt gjenvinningssystemet fungerer i Nord-Trøndelag!