Månedsamling hos Steinkjer kommune 25. mars

steinkjer25. mars 2014 var det tid for å besøke Steinkjer kommune. Her ble 7 traineer og Marit Eriksen møtt av sjef for samfunnsutvikling, Gunvor Aursjø. Hun geleidet oss til første post på programmet; lunsj. Maten smakte og etter å ha forsynt oss godt av salatbaren var det på tide med noe faglig påfyll.

 Aursjø ledet an i første presentasjon og ga oss et innblikk i hva Steinkjer har å skryte av. Steinkjer er ikke bare fylkeshovedstad og 150 års by, men også nest størst i landet på skog og melk. Videre fikk vi innblikk i kommunens administrative organisering med inndeling i fire avdelinger; oppvekst, helse, omsorg og samfunnsutvikling. Aursjø presenterte hva som regnes inn under samfunnsutvikling, før hun ga stafettpinnen videre til sjefene for de tre andre avdelingene. Helsesjef Ingeborg Laugsand, omsorgssjef Iren Hovstein Haugen og oppvekstsjef Elisabeth Jonassen presenterte arbeidsoppgaver, fokusområder og utfordringer innen sine avdelinger.

 Besøket hos Steinkjer kommune var både hyggelig og lærerikt. Vi, traineene, fikk et godt innblikk i hva som rører seg bak et kommunevåpen og tok med oss kommunens valgspråk på vei hjem; ”Åpen, lys og glad!”.

steinkjer-sentrum