Fagsamling: “Fra idé til business”

29. november hadde vi en halvdags fagsamling for både Intro traineene og NTE traineene, som foregikk på Næringstorget i Steinkjer. Den ble gjennomført av Astrid Fuglesang fra Steinkjer Næringsselskap, og kreativitet og forretningsutvikling stod i fokus under temaet ”Fra idé til business”.

Vi startet med varmlunsj og småprat, før vi satt oss i en ring og hadde noen aktiviteter for å skru på kreativiteten og bli påkoblet til en dag med idéutvikling. Deretter ble vi delt inn i to lag, hvor vi skulle begynne med å tenke på idéer som kunne lette noe i hverdagen, enten for oss selv eller andre. Etter å ha valgt ut en idé på hvert lag brainstormet vi oss gjennom Osterwalders business model canvas med god veiledning fra Astrid underveis. Vi lærte også om betydningen av å skaffe seg et domenenavn tidlig, og forskjellen på å registrere selskapet som et AS i forhold til et enkeltpersonsforetak. Deretter ble forretningsidéene presentert for «potensielle investorer», altså Marit og Astrid, og en vinner ble trukket.

Det var god stemning og mange kreative idéer i omløp gjennom dagen! Vi merket godt verdien ved å utvikle idéer i et åpent og tverrfaglig team, og lærte om de grunnleggende stegene man tar dersom man har en forretningsidé. Det var med andre ord en vellykket og lærerik dag!