Fantastisk inngang til arbeidslivet i Nord-Trøndelag

– Jeg tror aldri jeg kommer til å få sjansen til å lære så mye nytt på så kort tid igjen, sier Sunniva Evensen Aksnes.

Sunniva Aksnes lærte mye i sin traineeperiode.

Sunniva Aksnes lærte mye på kort tid i sin traineeperiode hos Fylkesmannen.

Sunniva er ferdig med traineeperioden sin hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, og vi treffer henne i NTE, hvor hun akkurat har begynt i fast jobb i HR-avdelingen. Selv om hun har en mastergrad i HR og organisasjonsutvikling i ryggsekken, er hun sikker på at traineestillingen bidro positivt da hun ble ansatt i NTE like før jul.

– Jeg hadde alltid tenkt at det ville være fint å flytte hjem til Verdal hvis en attraktiv jobbmulighet bød seg, og så jeg ble kjempeglad da jeg fikk en av traineestillingene i Intro Trainee, forteller Sunniva.

Til Verdal ville også Margrete Konstad – hjem til hjemgården til kjæresten.

– Da vi bestemte oss for å flytte til Verdal, tenkte jeg at dette var en fin mulighet til å utfordre meg selv til å begynne med noe nytt, forteller Margrete. Margrete har nemlig jobbet som journalist i flere år.

– Jeg hadde lyst til å teste ut hvordan jeg kan bruke meg selv og mastergraden i statsvitenskap på andre måter.

Hele familien flyttet fra Bergen til Steinkjer
Hege Myrmel Stura, derimot, har en helt annen – og ganske fascinerende historie. Etter at først den ene søsteren, og så den andre, flyttet til Steinkjer, flyttet også moren deres etter – og da var valget om å søke seg til en jobb i Nord-Trøndelag enkelt.

Hege Myra Sture flyttet fra Bergen til Steinkjer for å komme nærmere familien.

Hege Myrmel Stura flyttet fra Bergen til Steinkjer for å komme nærmere familien.

–  Jeg var usikker på hvilken jobb jeg var ute etter, forteller Hege, – og da passet denne ordningen perfekt. Overgangen fra den teoretiske kunnskapen jeg hadde fra skolebenken til arbeidslivet var myk – selv om læringskurven ble veldig bratt.

–  Jeg hadde jo aldri jobbet som siviløkonom tidligere, men kunne ikke drømt om et bedre sted å jobbe, sier hun. Etter at Hege fikk en traineestilling i NTE, flyttet også kjæresten hennes etter – så nå er hele familien samlet igjen.

Hvorfor søke om å bli trainee?
En av de positive sidene  ved Intro Trainee, som gjør at den peker seg ut i forhold til andre traineeordninger, er at du ikke søker om å få jobbe i et spesifikt firma, men at du tvertimot søker til selve ordningen. Deretter er det bedriftene som ser om det er noen i poolen med søkere som matcher den kompetansen de er på utkikk etter.

Både Sunniva og Margrete nikker gjenkjennende til den bratte læringskurven Hege snakker om.

–   Før jeg begynte som trainee, håpte jeg at jeg skulle utvikle meg nok til å fungere som en vanlig ansatt når jeg var ferdig som trainee. Men allerede før jeg var ferdig som trainee, ble jeg tilbudt et engasjement hos Fylkesmannen, så det tok langt fra så lang tid, smiler Sunniva.

Mens både Hege og Sunniva har fått fast jobb i NTE, har Margrete akkurat startet på traineetiden sin – og hun er allerede full av lovord om kollegene i kommunikasjonsavdelingen i NTE.

–   Fra første stund har jeg følt at kollegaene mine har satt pris på meg, forteller Margrete.

–   Og de tar meg med i møter og ut i felten, så jeg får virkelig tilgang på alle fagområdene og alle som jobber i organisasjonen, sier hun.

–   Det er tydelig at NTE er en bedrift som ser verdien av å ha traineer.

Margrete Konstad oppfordrer alle som har sjansen til å søke seg til traineeperiode gjennom Intro Trainee.

Margrete Konstad oppfordrer alle som har sjansen til å søke seg til traineeperiode gjennom Intro Trainee.

Fast holdepunkt
Alle tre trekker frem de faste møtepunktene med de andre traineene når de skal fortelle hva som er positivt med å være trainee. Traineene har samlinger én gang i måneden; samlinger som både gir dem faglig påfyll og personlig utvikling.

–   Det er veldig deilig å treffe de andre traineene, og jeg føler virkelig at vi henter styrke fra hverandre, sier Sunniva. – Det er fint å høre de andre fortelle hvordan det går på sin arbeidsplass, og veldig ofte har vi de samme utfordringene med overgangen fra studier til traineeordningen.

Hege trekker også frem at det er en unik måte å skaffe seg et nettverk på.

–  Med unntak av søstrene mine og moren min kjente jeg ingen da jeg flyttet til Steinkjer – men nå har jeg blitt godt kjent både med de andre traineene og med kolleger i NTE. Vi har til og med et nettverk for ansatte under 35 år her, så NTE investerer i at vi skal trives også utenom jobben, forteller hun.

–  Om vi oppfordrer til å søke en traineestilling i Intro Trainee? Definitiv, svarer alle tre samtidig. Så da håper vi du tar oppfordringen. Du har ingenting å tape og alt å vinne!

 

 

_MG_9492