Tiltrekker seg nasjonal interesse

Det er ikke bare nordtrønderne som synes Intro Trainee er en attraktiv arena for å starte sin yrkeskarriere, også folk fra andre deler av landet søker seg til regionen.

Vi møter Jim-André Brose på høstens første samling for Intro Trainee på Husfrua. Her har vi utsikt utover store deler av Innherred, en region Jim-André ikke hadde tilknytning til tidligere. Selv er han fra Hemnesberget i Nordland, men tok sjansen på et lite eventyr i Nord-Trøndelag når han kom over trainee-tilbudet til Intro Trainee. Han angrer ikke et sekund på at han tok sjansen på å starte yrkeskarrieren i Nord-Trøndelag. Jim-André skal innom tre bedrifter i løpet av sin trainee-periode, og er nå godt i gang hos sin andre arbeidsgiver. Når han skal nevne noe av hva han synes er bra med traineeordningen nevner han det at man får bred erfaring og skaffer seg et helt nytt nettverk.

 – At jeg får jobbe i tre bedrifter i løpet av trainee-perioden synes jeg er en ren bonus, forteller Jim-André- Han er en travel mann, som hadde sitt første stoppested i trainee-perioden hos Vangs mekaniske på Inderøy. Nå er han hos Ecopro på Verdal. Begge steder har han trivdes bra.

– Det er lettere å starte opp fra “scratch” andre gangen, men med god veiledning og fokusert jobbing kom jeg fort inn i det hos Vangs også, forteller Jim-André. Han fikk tidlig utfordringer som gjorde at han måtte tenke utenfor kunnskapsboksen som studiene hadde gitt ham.

– Jeg måtte ut av komfortsonen fra dag en hos Vangs, og det passet meg fint. De første oppgavene jeg fikk var noe annet enn det jeg hadde fokusert på under studiene, men det var veldig artig og lærerikt. Bedriften ga meg tidlig tillit som jeg vokste på. Også hos Ecopro har jeg fått tillit og relevante arbeidsoppgaver fra første dag. I tillegg har jeg mitt eget handlingsrom til å utføre egne oppgaver. Det er opp til meg selv å ta ansvar, forteller Jim-André. Når han er ferdig hos Ecopro skal han til Kværner. Han vil med andre ord ha vært innom både en ikke fullt så stor bedrift, en litt større og en veldig stor bedrift i løpet av perioden. En fin læringskurve i følge Jim-André selv. Jim-André ser ikke bort fra at det kan være interessant å jobbe en plass han har vært trainee når trainee-perioden er over.

 

I tillegg til god læring roser Jim-André det sosiale rundt å være trainee, både hos bedriftene og samholdet mellom traineene.

– Sosialt har det vært veldig bra på bedriftene, men også samholdet mellom oss traineer er veldig bra. Vi har sosiale samlinger og deler erfaring med hverandre. Det fungerer bra for de som kommer flyttende til distriktet – og gir dem en mulighet til å skaffe nettverk utenfor jobb, forteller han.

Det var en karrieredag i Trondheim som gjorde ham oppmerksom på traineetilbudet til Intro Trainee. Han oppfordrer folk i samme situasjon som han å søke.

– Det var veldig mange spennende bedrifter å prøve seg hos, og jeg fikk tildelt bedrifter med bakgrunn i min egen utdanning. Jeg har fått bruk for utdanningen i begge bedriftene, og det jeg lærte hos Vangs, anvender jeg nå hos Ecopro. Det er artig å se at jeg kan bruke erfaringene fra trainee-perioden hos andre arbeidsgivere. Traineeordningen er en meget fin inngang til arbeidslivet, som jeg anbefaler på det varmeste.