Månedssamling hos Innherred renovasjon og EcoPro 2. februar

Årets første traineesamling i 2018 gikk til Innherred renovasjon på mule og Ecopro i Værdal, en forlenget månedssamling hvor vi fikk besøkt to av våre medlemsbedrifter.

Vi startet dagen på Innherred renovasjon hvor 3 tidligere trainee tok oss i mot og ledet oss gjennom dagen. Vi startet med en presentasjon av bedriften, hvor de fortalte om hva de driver med, arbeidsoppgaver, fremtidige planer og visjoner.

Innherred renovasjon presenterte også noen tall på hvor mye søppel deres kunder kaster i året og hvilke tiltak de mener må til for å få dette tallet lavere.

Vi fikk også noen råd og tips fra de tidligere trainee og hvordan de opplevde sin trainee periode.

Etter presentasjonen på møterommet fikk vi en omvisning på gjenbrukstorget hvor vi fikk se de enorme mengdene med søppel som blir kastet. På uteområdet var det flere stasjoner der det ble sortert søppel manuelt med maskiner. På slutten av omvisningen fikk vi komme innom bruktbutikken hvor det er 2 ansatte som plukker ut varer som blir levert inn og selger de på nytt.

Vi avsluttet oppholdet på Innherred renovasjon med en trivelig lunsj.

Veien gikk videre til Ecopro i Verdal hvor vi ble tatt imot av daglig leder Tore Fløan. Her fikk vi en presentasjon av bedriften og ett innblikk i prosessen hvor søppel blir gjort om til biogass. En helautomatisk prosess der kretsløpet starter med at matsøppel tømmes av en lastebil til biogass blir kjørt bort i trykksatte tanker. Ecopro leverer nå gass til alle bussene i Trondheim.

Etter presentasjonen fikk vi en gaidet tur av tidligere Ecopro Tranee, Jim som kjenner til anlegget meget godt og forklarte prosessene langs turen.