Ingeniøren som heller ville jobbe med økonomi

Trønderbilene hadde så gode erfaringer med å ha trainee at de like godt ansatte en ny da den de allerede hadde gikk ut i fødselspermisjon.

Det å ta inn traineer er en viktig del av rekrutteringsstrategien vår, forteller Tobias Taube, som er økonomidirektør i Trønderbilene.

Han var ansvarlig for å ta inn den første traineen i økonomiavdelingen i Trønderbilene for 3 år siden, og hun gjorde en så god jobb at hun fikk tilbud om fast jobb. Da hun skulle ut i svangerskapspermisjon, kontaktet Tobias Marit Eriksen i Intro Trainee for å se om hun hadde noen interessante søkere i databasen sin. Etter å snakket med 3 potensielle kandidater, fikk Lise Beate Holmli tilbud om å bli trainee.

Lise gjorde et veldig godt inntrykk på intervjuene, forteller Tobias. – Hun virket nøye, dyktig og motivert, og hun har bevist til fulle at førsteinntrykket stemte!

Fra ingeniør til økonom

Lise er utdannet ingeniør i fornybar energi. Etter endt ingeniørutdannelse på NTNU i Trondheim valgte hun å ta et år med økonomi på Nord på Steinkjer – og ble hektet.

Jeg skjønte raskt at det var riktig for meg å gå videre med økonomien, forteller Lise.

Til tross for at Lise ikke har bachelor i økonomi, er Tobias helt sikker på at han valgte riktig da han valgte å tilby Lise en traineestilling.

Det at Lise er så motivert veier opp for den manglende erfaringen hun har med økonomifaget, sier han. – Hun lærer fort, og hun har allerede bidratt med mye både internt og eksternt.

Lise begynte som trainee i august 2020, og ble kastet rett inn i arbeidsoppgavene. Hun ble umiddelbart tatt med på årsbudsjetteringen og syns det var en fin måte å bli kjent med organisasjonen på. Nå jobber hun med rapportering, bistår med interne analyser og rapporteringer og jobber opp mot eksterne samarbeidspartnere og oppdragsgivere.

Jeg trives veldig godt både med arbeidsoppgavene og det sosiale, forteller hun. – Det er spennende å jobbe med økonomi i et konsern som omsetter for 700 millioner i året.

 

Fin start på karrieren

Lise kommer fra Stiklestad, og var fast bestemt på at hun skulle hjem etter at hun var ferdig på NTNU.

Jeg er heimkjær, og har alltid visst at jeg skulle flytte tilbake til familien på Verdal. Faktisk var det en av tantene mine som sendte meg lenken til søknadsskjemaet til Intro Trainee, smiler hun.

Selv om Lise er fra Trøndelag, hadde hun ikke noe særlig forhold til Trønderbilene, annet enn at det var de som kjørte skoleskyssen da hun var liten.

Trønderbilene er mye mer enn det jeg trodde, sier hun. – Arbeidshverdagen min nå er på hovedkontoret på Levanger, men jeg ser også frem til jeg kan besøke kontorene våre i Innlandet og i Jämtland.

Lise jobbet ved siden av studiene, men aldri med noe relevant. På mange måter føler hun at dette er den første jobben hennes, og hun er glad hun får starte karrieren som trainee.

Marit i Intro Trainee er alltid tilgjengelig hvis jeg lurer på noe, smiler hun. – Det føles trygt å vite at hun er bare en telefonsamtale unna.

Tobias er helt enig.

Jeg har veldig god erfaring med Marit, istemmer han. – Det tok bare 3-4 uker fra jeg tok kontakt med henne til Lise var på plass. Det er en mye kortere prosess enn en ordinær ansettelsesprosess tar. Min erfaring er at det å ansette en trainee krever det samme av meg som arbeidsgiver som det å få inn en nyansatt. Jeg anbefaler alle bedrifter å benytte seg av ordningen!