Trives som traineer

Praten går livlig og det flires og smiles rundt bordene. Det er ingen tvil om at traineene i Intro Trainee trives i hverandres selskap.

Etter å ha avlyst flere samlinger på grunn av covid 19, har vi endelig klart å samle de fleste traineene til et etterlengtet treff, sier Marit Eriksen, som er leder i Intro Trainee.

Høyt oppe

Det er ikke bare stemningen som er høy. Traineetreffet er lagt til Yttervik Gård, høyt over Beitstad, med utsikt over Beitstadfjorden og Beitstadsundbrua. I dag er det prosjektledelse og prosessledelse som står på timeplanen. Innimellom det faglige opplegget får traineene tid til å bli bedre kjent med hverandre og til å dele erfaringer som førstereis arbeidstakere.

Jeg har savnet disse samlingene, smiler Jonathan Langli. Han er trainee på andre året, og fikk oppleve hvordan det var å være trainee et halvt års tid før pandemien stengte ned Norge. – Det første halvåret møttes vi en gang i måneden; enten for å lære om ulike faglige tema eller på bedriftsbesøk hos de andre traineene. Det var virkelig lærerikt.

Til tross for at det har blitt lengre mellom traineetreffene, virker det som om traineene er trygge på hverandre.

Det var ingen som kjente hverandre da de startet traineeperioden sin, forteller Marit. – Noe av grunnen til at vi arrangerer disse treffene, er å hjelpe traineene å få et nettverk også utenfor arbeidsplassen.

Det er en god blanding av trøndersk og andre dialekter rundt bordene.

Mange jeg har snakket med, har trodd at traineeordningen først og fremst er for utflytta trøndere som vil hjem igjen, men det er altså ikke tilfelle, smiler Marit. – Det er den gjengen her et godt bevis på.

Maren fra Bergen er trainee hos SpareBank1, Stein Marius fra Biri deler traineeperioden sin mellom Vang Mekaniske på Inderøy og Aker Solutions på Verdal og Thea fra Sandnes er i Ungt Entreprenørskap i Trondheim.

Jeg studerte ved NTNU og trives så godt i Trøndelag at jeg vil bli her, sier Stein Marius.

Nå bor han på Verdal, og ser for seg å bli boende i Trøndelag også etter at traineeperioden er over.

Fin inngang til arbeidslivet

At traineeperioden er en fin inngang til arbeidslivet, er de alle enige om.

Jeg kunne ikke fått en bedre start på karrieren, mener Thea. – Jeg har fått mye ansvar, men samtidig føler jeg at terskelen for å stille spørsmål er veldig lav.

Da jeg var ferdig utdannet siviløkonom, var jeg helt sikker på at jeg skulle over i privat næringsliv, forteller Eli. Slik ble det ikke. Eli ble trainee i Trøndelag fylkeskommune, og har akkurat fått tilbud om fast jobb.

Intro Trainee har eksistert siden 2005, og siden starten har over 70 nyutdannede fått bryne seg i bedrifter og organisasjoner på Innherred, Stjørdal og Trondheim. Mange av dem har fått tilbud om jobb, og enda flere har bosatt seg i Trøndelag etter endt traineetid.

Det å ha en trainee er en berikelse for en bedrift, mener Marit. – Ikke bare får bedriften en nyansatt med fersk kompetanse og pågangsmot, men det er også en fin måte å drive rekruttering på. Vi har plass til flere bedrifter.

I år har over 245 søkt om å bli trainee i Trøndelag. Vurderer dere å ta inn en trainee? Ta kontakt!