Sjonglerer med tall

Jeg har lært så mye om meg selv i den tiden jeg har vært trainee, blant annet at jeg klarer mye mer enn jeg trodde!

Det var kanskje ikke Sparebank1 SMN Maren Myrmel Stura hadde sett for seg å jobbe i etter at hun var ferdig med bachelorgraden sin i husdyrfag ved Nord universitet. Men da banken kom over CV-en til Maren i søknadsbunken hos Intro Trainee, var de ikke sene om å sikre seg henne. At hun i tillegg til husdyrfagene hadde enkeltemner innen økonomi og regnskap, var en ekstra bonus for landbruksavdelingen i SpareBank1 SMN.

Nå har Maren vært trainee i halvannet år, og er overbevist om at hun er på rett hylle i livet.

 

Den samme følelsen sitter Ida Margrethe Kalseth Norum (24) med. Hun ble ferdig utdannet siviløkonom 1. september, men har vært trainee i Privatmarkedsavdelingen siden 1. juni i år. Hun har trivdes fra første stund.

Jeg ble tatt så godt imot da jeg kom, smiler hun. – Kollegaene mine er supre, og det tok ikke lang tid før jeg kunne slappe av og være meg selv her!

 

 

Verdifull ordning

Maren og Ida er langt fra de første traineene SpareBank1 SMN har tatt inn.

Vi har veldig god erfaring med traineeordningen, forteller Guri Moum Brede, som er banksjef for Steinkjer og omegn. – Vi har fått mange dyktige traineer inn dørene her, og mange har fått tilbud om fast jobb.

Julie Tangstad er en av traineene som ble ansatt i banken etter at hun var ferdig med traineetiden. I dag er hun mentor for Maren.

Det er grådig kjekt å ha en mentor som vet hvordan det er å være trainee, sier Maren.

At Julie tar mentorrollen på alvor, er det ingen tvil om. Ikke bare tar hun litt ekstra ansvar for at Maren har det greit på jobb og blir med på både kurs og arrangement i regi av banken. Hun har også fått Maren til å begynne og jogge – og i september løp de Trondheim maraton sammen.

Det å gjøre ting sammen utenom arbeidstiden gjør det enda morsommere å jobbe sammen også, mener Maren.

 

Traineesamlinger

Både Maren og Ida var nyutdannede da de begynte som traineer.

Jeg visste ikke hva jeg gikk til, forteller Ida. – Jeg undervurderte kanskje hvor mye det var å sette seg inn i, men det er høyt under taket her, og ingen ser rart på meg selv om jeg stiller de “dumme” spørsmålene.

Siden Ida og Maren jobber i ulike avdelinger i SpareBank1 SMN, sees de ikke så ofte på jobb. Når traineene har traineesamling, derimot, prøver de å sitte sammen hvis det er digitale møter, og å kjøre sammen hvis det er fysiske samlinger.

Traineene i Intro Trainee pleier å ha traineesamlinger en gang hver måned. De siste årene har det vært umulig, men de har strukket seg langt for å kunne møtes.

Jeg har hatt veldig stort utbytte av traineesamlingene, og gleder meg alltid til dem, sier Maren. – Det er fint å møte andre som er i samme situasjon.

Ida har nettopp kommet hjem fra en to dager lang traineesamling på Røros sammen med traineer fra hele Trøndelag, og hun er enig med Maren i at samlingene er gull verdt.

Ikke bare har vi det gøy sammen, men vi gir hverandre råd og hjelper hverandre å finne plassen vår på arbeidsplassen, forteller hun. – Selv om vi ikke jobber på samme sted, er det mye som er likt.

God start

Det å være trainee er en fin inngang til arbeidslivet, mener Julie, som selv var trainee for 10 år siden. – Du får mulighet til å prøve deg på ulike felt, og det gjør det enklere å finne ut hva du har lyst til å jobbe med. Jeg anbefaler alle å søke om en traineestilling!

 

Søk du også!

Kunne du tenkt deg å bli trainee? Søk innen 13. februar! https://karriere.traineetrondelag.no/connect