Kjærligheten førte Marthe til Steinkjer

Det tok bare én måned fra Marthe Børset sendte inn søknaden til Trainee Trøndelag til hun satt med adgangskortet til NTE og nøkkelen til den nye leiligheten på Steinkjer.

Hva gjør man ikke for Den store kjærligheten, smiler Marthe.

Nå har Marthe og Den store kjærligheten, Alexander, kjøpt seg småbruk i Stod. Traineestillingen i NTE kan kvittere for en ny innbygger til Steinkjer.

Variert jobb

Marthe har vært markedsføringstrainee i NTE i 9 måneder, og hun stortrives.

Som de fleste andre som begynte i ny jobb i mars, begynte jeg på hjemmekontor, forteller hun. – Likevel følte jeg meg som en del av gjengen med én gang.

Ranja Vassli, NTE

Marthe er en del av et team på 10 personer som jobber med markedsføring og konseptutvikling i NTE. Ranja Vassli, som leder teamet, er full av lovord om Marthe.

Marthe er veldig selvgående; så vi glemmer til tider at hun er trainee!

I tillegg til utdanningen som motekonsulent og bachelorgraden i markedsføringsledelse, har Marthe jobbet i butikk i 10 år; både som ansatt og som butikksjef. Overgangen til arbeidslivet har derfor ikke vært så stor for henne som den kanskje er for mange andre.

Og Marthe gir seg ikke med dette. Nå tar hun en mastergrad i økonomi og ledelse – og NTE legger til rette for at hun kan gjennomføre studiet i traineetiden.

For oss er studiene til Marthe bare positivt, sier Ranja. – Markedsføringsfaget er i stadig endring, og nå tar Marthe med det hun lærer inn i den jobben hun gjør i NTE. Hun skal også skrive masteroppgaven om et felt som er spennende både for henne og for NTE.

Innertier

NTE er en stor organisasjon, og det åpner for at Marthe får prøve seg på mange ulike oppgaver. I det daglige jobber hun mest med markedsføring mot privatmarkedet.

Marthe Børset, trainee i NTE

Jeg får mye tillit og mye ansvar, sier Marthe. – Jeg føler at jeg håndterer arbeidsoppgavene. Er det noe jeg trenger hjelp til, spør jeg om det – og går videre med jobben.

Kollegaene til Marthe sitter i åpent landskap.

Det er en fin gjeng å jobbe sammen med, smiler Marthe. – Det er god stemning og mye fliring på jobb; samtidig som det er mye kunnskap og erfaring. Jeg lærer masse!

I tillegg til kollegaene i NTE, sier Marthe at hun ser på de andre traineene som kollegaer. Selv om studiene har gjort at hun ikke har hatt mulighet til å være med på så mange av traineesamlingene, har hun blitt kjent med flere av traineene.

Hun jeg er mest sammen med her i Steinkjer, er også trainee, forteller hun. – Vi har blitt skikkelig gode venninner, og vi har det mye gøy sammen.

Selv om Marthe har flyttet til Steinkjer, sitter det langt inne å kalle seg steinkjerbygg ennå.

Jeg er og blir nordmøring, smiler hun. – Men at jeg har funnet den plassen jeg skal bo resten av mitt liv, er det ingen tvil om!