På rett veg

Det var akkurat en sånn jobb jeg vil ha. Dette er virkelig drømmen!

Kare Thevik, trainee

24 år gamle Karen Thevik fra Aure på Nordmøre har fått en start på karrieren sin som er få forunt. Som trainee i Trøndelag fylkeskommunes avdeling for veg får hun jobbe med GIS (Geografisk informasjonssystem) og kartproduksjon; midt i blinken for en nyutdannet geograf.

Sammen med Elise Aksnes begynte hun som trainee i fylkeskommunen nå i sommer.

Godt mottatt

Fylkeskommunen har hatt traineer i en årrekke.

Det merkes godt, mener Elise. – Jeg har blitt veldig godt mottatt, og trives veldig godt her. Og på samme tid som jeg får ansvar og rom til å vise det jeg kan, har kollegaene mine forståelse for at jeg er nyutdannet.

Elise Aksnes, trainee

Elise er fra Verdal, og er utdannet siviløkonom fra NTNU Handelshøyskolen i Trondheim med spesialisering innenfor strategi, organisasjon og ledelse. Både hun og samboeren var klare for å vende nesa hjemover etter at Elise var ferdig utdannet.

Jeg kjenner ingen som har vært trainee, men det var mye snakk om det på studiet, forteller Elise. – For meg som ville hjem til Verdal, var Intro Trainee helt perfekt!

Mens Karen hadde sett for seg å jobbe i det offentlige, har Elise alltid tenkt at det var naturlig for henne å søke seg til det private. Likevel valgte hun å takke ja til en traineestilling i samferdselsavdelingen i fylkeskommunen fremfor i en privat bedrift. Det har hun ikke angret på et sekund.

Det stilles høye krav til en jobb i det offentlige, så det å komme inn som trainee er en fin måte å bli kjent med fylkeskommunen på, sier hun.

 

Som kolleger

Selv om Elise og Karen begge er traineer i fylkeskommunen, møtes de ikke så ofte. Ikke bare jobber de i to ulike avdelinger; de jobber også i to forskjellige byer. Mens Elise bor på Røra og har kontor på Steinkjer, bor Karen i Trondheim.

–Jeg studerte geografi på NTNU og ville gjerne bli boende i Trondheim, forteller hun.

Både Karen og Elise har vært med på traineesamlingene i regi av Intro Trainee.

Vi er en god gjeng med traineer, smiler Karen. – Selv om vi har ulik utdanning og er traineer på forskjellige steder, har vi mye til felles, og alltid mye å snakke om.

I tillegg til at samlingene er sosiale samlingspunkt, får traineene opplæring og kursing i alt fra presentasjonsteknikk til ledelse. Traineene er også på bedriftsbesøk; både hos bedrifter som har erfaring med traineeordningen og bedrifter utenfor nettverket.

Det er mange flere spennende bedrifter på Innherred enn jeg visste om fra før, sier Elise.

Godt fornøyd

Etter et drøyt halvår som traineer er både Karen og Elise skjønt enige om at de er glade de sendte inn en søknad til Intro Trainee.

 Dette er virkelig en fin måte å starte karrieren på, sier Elise. – Det gir en mulighet til å finne ut hvor du hører hjemme rent karrieremessig. Det er gull verdt for meg!