Som skapt for hverandre

Da Kjetil Vang hos T.N. Vangs Mek. Verksted AS kom over traineesøknaden til Monika Forr, var han ikke sen om å sikre seg en prat med henne.  

Vi driver med produktutvikling og produksjon, og Monika har akkurat tatt en mastergrad i dette. Det er helt perfekt for begge parter, sier Kjetil.

Tilhenger av tilhengere

Etter 5 år ved NTNU i Trondheim var Monika klar for å vende nesen hjemover mot Innherred. Med mastergraden i lomma lå alle veger åpne – men hvilken veg skulle hun gå?

Jeg var usikker på hvilken retning jeg skulle velge, forteller Monika. – Da jeg kom over annonsen fra Intro Trainee begynte jeg å undersøke hva det vil si å være trainee, og kom raskt frem til at dette var helt perfekt for meg!

Som tenkt, så gjort – og resten er historie. I september begynte Monika traineeperioden sin hos Vangs på Inderøy, og hun stortrives.

Monika Forr, trainee.

Vangs er ledende i Skandinavia innen tilhengere for spesialtransport. Bedriften bygger både tilhengere til vogntog og semitrailere og bilpåbygg og tilhengere for tung- og spesialtransport opp til 100 tonn. Alle tilhengerne er skreddersydd etter kundens behov.

Det at alt av utvikling, design, prosjektering og produksjon skjer på ett og samme sted, gjør jobben ekstra spennende, mener Monika.

Fem måneder inn i traineeløpet har hun allerede fått prøvd seg på mange ulike arbeidsoppgaver; blant annet prosjektledelse. Da har hun ansvaret for alt fra å tegne og utvikle tilhengerne til kontakten med både kunden og produksjonslinja.

Det er litt skummelt, men det er alltid noen jeg kan spørre her på Vangs som har svaret på det jeg lurer på, smiler hun.

En ressurs

Monika er langt fra den første traineen ved Vangs. Vangs har faktisk hatt traineer i 10 av de 17 årene Intro Trainee har eksistert.

Vi ser på det som en god mulighet til å rekruttere ansatte med riktig kompetanse til bedriften vår, sier Kjetil, som i tillegg til å være teknisk leder har ansvaret for rekruttering.

Og så syns jeg det er et samfunnsansvar å bidra til at ungdommer med høyere utdanning kommer tilbake til Innherred.

T.N. Vangs Mek. Verksted AS har samarbeidet med Aker Solutions på Verdal i en årrekke. Traineene har jobbet ett år hos Vangs og ett år i Aker Solutions. Det gjør at traineene får testet ut ulike arbeidsoppgaver og ulike arbeidsmiljø.

Kjetil Vang

Produktutvikling og produksjon er en bred utdanning, og jeg ser at det jeg har lært på NTNU er veldig relevant for jobben her på Vangs, sier Monika. – Teknologisektoren endrer seg raskt, og det å vite hvordan jeg skal kombinere ulike teknologier for å skape nye produkter og metoder er uunnværlig i en slik jobb.

Det er Kjetil som har hovedansvaret for å følge opp traineene som kommer til Vangs. Han er full av godord både om Monika og om ordningen.

Det å ha trainee krever selvfølgelig litt oppfølging i starten, men det gjør det jo med alle nyansatte, sier han. – Uansett får du igjen for det. Traineene er flinke folk som er lette å forholde seg til, og de er ivrige etter å bruke det de har lært gjennom utdanningen sin i praksis. Vi på Vangs kommer garantert til å fortsette og ha traineer.

Godt å møte andre traineer

I tillegg til de 60 kollegaene på Vangs, ser Monika også på de andre traineene i Trøndelag som kollegaer.

Jeg gleder meg til hver eneste traineesamling, sier hun. – Det er godt å møte andre som er i samme situasjon, og vi lærer mye av hverandre. Vi er skjønt enige i at vi ikke kunne tenkt oss en bedre start på arbeidslivet!

Monika og Kjetil