God stemning på traineesamling

Traineesamlingene til Intro Trainee er så populære at selv traineer som allerede har fått seg fast jobb prioriterer å være med på dem.

– Det er alltid gøy å møte de andre traineene og høre hvordan de har hatt det siden sist, sier Eirik Austheim Holmvik.

Eirik er andreårstrainee hos Multiconsult, og til jul fikk han en suveren gave fra arbeidsgiveren; En arbeidskontrakt som sikrer ham fast jobb når traineetiden er over i mai. Han søkte seg til Intro Trainee da han var ferdigutdannet ingeniør i elkraftteknikk ved NTNU, og fikk tilbud om traineestilling hos Multiconsult på Steinkjer.

– Det passet helt perfekt, smiler han. – Ikke bare får jeg jobbe med akkurat det jeg er utdannet innen, men jeg fikk flytte hjem til Steinkjer også.

Rekordstort kull

Traineene treffes stort sett hver eneste måned; gjerne en hel eller halv dag. Ofte treffes de hos en av medlemsbedriftene i Intro Trainee I dag treffer vi dem hos NTE, hvor tidligere trainee Marthe Børset har satt sammen et program hvor de både får en innføring i strømmarkedet og skal jobbe med budskapstrening.

– Det er morsomt å besøke bedriftene de andre traineene jobber hos, mener Ida Margrethe Kalseth Norum, som er andreårstrainee i SpareBank 1 SMN. – I dag var det ekstra spennende siden mastergraden min i siviløkonomi handlet om energiledelse, så jeg er nok over snittet interessert i energimarkedet.

Hun får støtte av Monika Forr; også hun andreårstrainee. Monika er en av de få traineene som er innom to ulike arbeidssteder i løpet av det toårige traineeløpet. Etter først å ha vært et år hos Vang mekaniske på Inderøy, er hun nå hos Aker Solutions på Verdal. Sammen med fem (!) andre traineer utgjør hun den største gruppen traineer hos en enkelt arbeidsgiver.

– Vi er veldig glade for at Aker Solutions tok seks traineer i en jafs, sier Marit Eriksen, som er leder for Intro Trainee. – For dem er traineeordningen en viktig del av rekrutteringsstrategien, og mange av traineene de har hatt gjennom årene har blitt fast ansatt etterpå.

Fjorårets kull er det største Intro Trainee har hatt noen gang; hele 12 traineer på ett år.

– Jeg håper og tror at det betyr at det betyr at bedriftene på Innherred ser at traineer er et verdifullt tilskudd, sier Marit.

Antallet søkere til traineeordningen går også oppover for hvert år.

– Det skjønner jeg godt, smiler Eirik. – Jeg er i alle fall veldig fornøyd med at jeg begynte som trainee. Det har vært en super start på karrieren min, og jeg anbefaler alle å søke!