Innherred Renovasjon – Et eksempel til etterfølgelse

– Alle bedrifter burde ta inn en trainee. Det å få inn en person med fersk kompetanse og nye perspektiv som ser oss litt i kortene, gjør noe med hele bedriftskulturen.

Preben Godø har selv sittet på begge sider av traineebordet. For 13 år siden var han selv trainee. Nå er han driftssjef hos Innherred Renovasjon, og han er ikke i tvil om at traineeordningen er nyttig for begge parter. 

En viktig erfaring

Allerede mens Trine Hårberg Hustad skrev bacheloroppgaven sin i HR og ledelse, begynte hun å søke på jobber. Hun ble kalt inn til flere intervjuer, både første- og andregangsintervjuer, men nådde aldri helt opp. Grunnen? Hun manglet erfaring.

– Men hvordan kunne jeg få erfaring når jeg ikke fikk jobber som ga meg erfaring? spør Trine retorisk.

Det var først da hun kom over Intro Trainee, at det løsnet. Det tok bare noen dager fra hun snakket med Innherred Renovasjon til hun satt med et flunkende nytt adgangskort rundt halsen.

– Hva jeg gjør her? Spør heller hva jeg ikke gjør, ler hun.

I tillegg til at Trine jobber med HR, vedlikeholder hun gamle kunster og bistår med tekst og bilder til alt fra stillingsutlysninger og sosiale medier til brevmaler og internkommunikasjon.

– Det er fint å praktisere det teoretiske jeg har lært på studiet, mener hun. – Jeg har uten tvil hatt en bratt læringskurve.

Allsidig arbeidshverdag

Som trainee får Trine være med på mye forskjellig på jobb. Det tok ikke lang tid før hun skjønte at Innherred Renovasjon er mye mer enn hun trodde.

– Jeg forbandt Innherred Renovasjon med avfallsstasjoner og henting av avfall, men det er så mye mer enn det, sier hun, og nevner både bruktbutikker, slam og septik, hytterenovasjon og det store fokuset på sirkulærøkonomi. – Jeg har lært så mye om gjenvinning og ombruk på den korte tiden jeg har vært her!

Det at Trine får være med inn i møter og allmøter og ut på renovasjonsbilene, er en bevisst strategi fra Innherred Renovasjons side.

– Mange av oss som jobber her, har vært her i mange år, forteller Preben, som selv har jobbet i selskapet i 12 år. – Når Trine får sett mest mulig av driften vår, får hun dannet seg et helhetsinntrykk som gjør at hun kan vurdere hvordan vi jobber. Vi er veldig glade for tilbakemeldingene hun gir oss.

Mens Preben var den første traineen i Innherred Renovasjon, er Trine den tredje – men helt sikkert ikke den siste.

– Trine bare bekrefter hvor stort utbytte vi har av å ha en trainee her, sier Preben. – Vi er veldig fornøyde med jobben hun gjør. Hun har virkelig vist oss verdien av å få inn ny kompetanse i selskapet.