Intro Innherred på vindmøllebesøk hos NTE

vind112558NTE tok med seg alle Traineer fra Intro Innherred på tur til vindmølleparken på Hundhammerfjellet. Under ledelse av gruppeleder Snorre Helmersen, fra NTE Ytre Namdal, fikk gruppen omvisning i en av de store ScanWind-møllene.

En vidunderlig utsikt over hele Ytre Namdal var belønningen som møtte oss på toppen av møllen etter mange stigetrinn på tur opp. Mens vi som besøkere konsentrerte oss om å holde høydeskrekken under kontroll var vår lokale vert mest opptatt av hvorvidt det er mulig å se Leka fra toppen av møllen eller ikke. Til Snorres store glede var ikke den nordtrønderske øya mulig å se i kikkerten, og en seierherre i veddemålet på avdelingen var kåret.

vind67762Ute på Hundhammerfjellet er det først og fremst de store dimensjonene, og de tekniske løsningene i det flotte landskapet som imponerer. Men også spørsmål om lokalbefolkingens syn på utbyggingen og hva som er fornuftige inngrep for å sikre mer fornybar energi til regionen var tema som ble ventilert.

Kvelden før fikk gruppen en omvisning på galeasen Søblomsten som er under restaurering på en nedlagt slip i Rørvik. Sigmund Alsaker fra Norveg kystmuseum gav oss en omvisning ombord på båten som ble bygget i Vestnes år 1864. I ferdigrestaurert tilstand skal hun settes i trafikk som flytende kulturformidler med mulighet for bedrifter og lag å oppleve en verdensunik seilas på båten som er den eneste gjenværende av sitt slag.

26-27 mars 2008