Kræsjkurs i forsikring og pensjon hos Sparebank1

Tirsdag 22. februar var vi invitert til Sparebank1 SMN på Verdal for å få en grunnleggende innføring i pensjon, forsikring og sparing.

Johan-Arne og Roger ga oss innsikt i hvordan pensjonssystemet er bygd opp, og ga råd om hva en bør ha av livs – og uføreforsikringer. De begrunnet også disse rådene med figurer og regnestykker, og tok blant annet opp noen feller en kan gå i, og nye utfordringer knyttet til “moderne” familier med mine, dine og våre barn. Visste du at samboere bør tegne livsforsikring på hverandre i stedet for å forsikre seg selv, om en vil unngå arveavgift hvis den ene dør? Eller at uførekapital er en type uføreforsikring som fungerer dårlig i dag, sidene vilkårene for utbetaling er nesten umulig å få oppfyllt med dagens praksis fra myndighetene?

Mange av oss hadde spørsmål til ekspertene, og fikk svar på det vi lurte på. Det ble en spennende dag med undervisning preget av dialog og diskusjon.

Som et avbrekk fra død, uførhet og alderdom fikk vi servert en deilig lunsj på Aboteke. Også her gikk praten, som den alltid gjør i trivelig lag.