Kurs i prosjektledelse på Ørlandet 28. og 29.02

28. og 29. februar deltok Intro-Innherred på kurs i prosjektledelse, sammen med traineer fra KystTrainee, Fjelltrainee og Namdalshagen. Kursleder var Elin Marie Altø fra KystTrainee. Kurset ble avholdt på Ørland Kysthotell på Brekstad, helt sørvest på Fosenhalvøya, bare et steinkast fra flybasen på Ørland. Hotellet ligger fint til ved sjøen, med god utsikt mot Trondheimsfjorden.

Kurset ble innledet med en innføring i Jungs typepsykologi, som ser personligheten som sammensatt av fire komponenter: Energi, Opplevelse, Avgjørelse og Livsstil. En personlighetstest tilordnet en typeindeks til hver deltager, og vi ble satt sammen i grupper basert på resultatene. Her var tanken at en prosjektgruppe bør ha flere forskjellige personlighetstyper for å fungere optimalt. Deretter ble gruppene satt til å gjennomføre et prosjekt som gikk ut på å planlegge og bygge en bru i Lego™ i løpet av én time. Lengste bru ble premiert med både heder og ære, og gruppene fikk anledning til å tenke over hva som kunne vært gjort bedre i prosessen.

Resten av kurset gikk ut på å lage prosjektplan for en høyaktuell ”case”: Hvordan kan en kommune som Bjugn få flere til å bosette seg i kommunen i forbindelse med etableringen av ny hovedflybase på Ørland? Her skulle vi definere målsetninger, lage strategier og komme med forslag til tiltak. Prosessen var lærerik for deltagerne, og resultatene ga kanskje også noen gode idéer til de som skal jobbe med regional utvikling på Fosen i årene fremover.

Ved siden av det faglige opplegget ble det også litt tid til å være sosiale. Det var spennende å treffe traineer fra andre regioner og dele erfaringer. Kysthotellet vartet opp med lunsj av ypperste kvalitet, med både koldtbord, varmretter, samt de deiligste kaker og terter.  Om kvelden etter første kursdag fikk vi servert en bedre middag med en nydelig suppe til forrett, saftig kalkun til hovedrett og en ypperlig panna cotta til dessert.

 

p1030603400051296