Sceneskrekk og storytelling på Bjerkem!

Onsdag 14. november hadde traineene i Intro Innherred fagsamling på Bjerkem gård i Henning sammen med traineer fra Namdalshagen. Dette var første dag av i alt tre kursdager som arrangeres i samarbeid med KultLab. Temaet for denne første dagen var «Sceneskrekk i arbeidslivet» og «Storytelling». Kursholderne var Astrid S. Fuglesang og Johan Einar Bjerkem.

imagemini1 imagemini12

 

Vi ble møtt av et trivelig vertskap på Bjerkem, og fikk servert kaffe og hjemmelagde havrekjeks i «masstu» før oppstart. Her fikk deltakerne også prøvd seg på historiefortelling ved hjelp av bildekort. Spennende!

Samlingen var i stor grad basert på «learning by doing», og deltakerne var i aktivitet stort sett gjennom hele dagen. På forhånd hadde de fått i oppdrag å utforme et skriftlig manus for ca. fem minutters framføring med tema fra arbeidshverdagen eller om seg selv. Dette ble framført på en modig og ærlig måte av alle traineene! Senere ble det en kort forelesning om fortellingens dramaturgi, før deltakerne gikk i grupper for å få profesjonell tilbakemelding fra Astrid og Johan Einar. Etter en intens jobbing med egne manus, ble dagen avsluttet med tre-minutters framføring fra alle de sju traineene omkring samme tema som før. Selv med et godt utgangspunkt fra formiddagen, var det imponerende å se hvordan små og til dels enkle grep kan bidra til at tekst og budskap «kvesses» og blir mer tydeliggjort. Stikkord: dramaturgi, slagord, opplevelse, konflikt, helt, hjelper.

bjerkemeivin bjerkemlene bjerkemmartin bjerkemrune imag0643

 

 

 

 

 

Vi fikk servert nydelig økologisk pai, salat og brød bakt med speltmel til lunsj.

Vi takker for en god dag, og gleder oss til neste fagsamling  i januar!