Bedriftsbesøk hos Avinor

Torsdag 28. februar var det duket for bedriftsbesøk hos Avinor, Intro Innherreds “nyeste” medlemsbedrift. Vi er så heldige å ha Lene som trainee hos Avinor for tiden, og Lene hadde sammen med sine kolleger Bente Gresseth og Ellen Weidemann lagt opp til et mangfoldig og spennende besøk. Innledningsvis ble vi introdusert for Avinor sin virksomhet og utbyggingsplaner på Værnes. På grunn av sterk trafikkvekst de siste årene, er det behov for betydelige utvidelser av lufthavnen. Det blir spennende for oss reisende å se hvordan resultatet blir når første byggetrinn åpner allerede i april.

img4623

Lene orienterte oss deretter om hvordan det er å være trainee i Avinor, og hvilke arbeidsoppgaver hun har jobbet med og skal jobbe med framover. Det er betryggende å se at vår trainee er i gang med viktige oppgaver for bedriften “sin”.

Etter orienteringen, fikk vi omvisning på to av de absolutt mest spektakulære stedene på lufthavnen; tårnet og PBR-bygget (brannstasjon m.v.). I og med at dette var en av vinterens mest stormfulle dager, ble besøket i tårnet mer spennende enn forventet. Vi kjente at tårnet beveget seg, og fikk se fly ta av og lande i heftig vær 🙂 Vi fikk god orientering fra ledelsen i tårnet om hvordan de kommuniserer med flyene. På PBR-bygget fikk vi i tillegg til en grundig omvisning også overvære en utrykningsøvelse. Mannskapet hadde 30 sekunder på seg til å komme seg inn i bilene etter alarmen gikk – noe de greide med god margin. Intet mindre enn imponerende!

Vi takker hjerteligst for besøket.