Månedssamling hos Sparebank1 SMN, Levanger den 26. oktober

Den 26. oktober hadde kull 12 og 13 månedssamling hos Sparebank1 SMN i Levanger. Samlingen var kombinert bedriftsbesøk og faglig økt.

 Vi startet dagen med en kort introduksjonsrunde, før Astrid Skogseth tok oss gjennom den faglige delen av dagen med temaet ” ett minutt – ett budskap”. Alle traineer fikk tid til finne og øve seg på et reelt budskap vi virkelig brenner for, før vi kjørte rollespill med gjennomføring av budskapet. Veldig lærerikt å se hvor mye fornuftig som kan sies på et minutt hvis vi bare planlegger budskapet litt!

 Videre introduserte banksjef Olav Salater oss for SpareBank1 SMN og deres strategi og tanker for bankdrift, før vi fikk en nærmere presentasjon av næringsseksjonen i banken. Interessant å høre om bankens tanker om fremtidens næringsliv i Trøndelagsområdet, særlig med tanke på at vi ønsker å jobbe i regionen fremover.

 Vårt vertskap stilte med en veldig god lunsj, og tradisjon tro var vi mett langt utover ettermiddagen etter samling. Etter lunsj fikk vi en lærerik presentasjon om personlig økonomi. De fleste av oss er i etableringsfasen, og foredraget ga oss blant annet nyttige tips til sparing og hvordan vi kan stille oss i en best mulig posisjon med tanke på huskjøp. Foredraget ble avsluttet med quiz med en Sparebank1 SMN-bag som premie, ekstra fornøyelig at bagen ble med hjem til en trainee med fortid i Danske Bank.

 Vi avsluttet dagen med en presentasjon om pensjonssparing, et viktig tema som vi nok ikke tenker på så mye som vi burde i en travel hverdag. To tidligere traineer fortalte oss også om deres traineeperiode i banken, samt hvordan overgangen til fast ansettelse har vært.

 En svært lærerik og nyttig dag hos Sparebank1 SMN. Nå gleder vi oss til samling og julebord den 17.november!