Samling med Trainee Trøndelag

I juni samlet 25 deltagere seg på Sula utenfor Frøya til sommerens Trainee Trøndelag-samling. Gjennom tre dager fikk traineene bygge nettverk, lære om næringslivet i Øyregionen og bli kjent med hverandre. De gjennomførte teambuilding-oppgaver, samt drøftet hvilke muligheter og utfordringer næringer i Trøndelag står overfor.

Ferden gikk videre ut til lakseoppdrettsselskapet Måsøval sitt anlegg utenfor Flatøyan på Sula. Her fikk traineene en tur på merdekanten for å se oppdrettslaksen på nært hold. Følgende gikk turen inn på flåta, der ansatte på lokasjonen oppholder seg og overvåker laksen.

Lokal sjømat sto på menyen da traineene fikk servert både blåskjell og laks på Terna Brygge. Traineene fikk også smake på nyheter fra prisvinnende Garnviks Røkeri. Hjemreisen sto lokale WKT for, Wold Kysttransport, som fra Sula fraktet alle tilbake til Dyrøya på Frøya.

Gjennom Trainee Trøndelag-samlingen fikk de dermed oppleve det beste Øyregionen har å by på, både vekslende trøndervær, lokalmat og en grundig gjennomgang av hvordan lakseoppdretterne driver en av Norges største næringer. Traineene reiser hjem med både god kunnskap om laksenæringen, og nye bekjentskap som kommer godt med senere både sosialt og i jobbsammenheng.