Fra Mexico til Norske Skog

– Jeg hadde aldri trodd at det var mulig å få en relevant jobb på Innherred, men der tok jeg feil!

Laura rakk så vidt å få vitnemålet fra Levanger videregående før hun satte kursen mot London for å studere. En bachelorgrad i ledelse og HR og en mastergrad i organisasjonspsykologi senere, satt Laura på stranda i Mexico da hun ble kontaktet av Paal Strand; HR-sjef hos Norske Skog på Skogn.

– Jeg skjønte ingenting, ler Laura. – Jeg hadde riktignok søkt traineestilling, men det var året før. Heldigvis for meg hadde Paal kikket på feil liste!

Laura hadde egentlig ikke tenkt seg tilbake til Innherred, og vurderte frem og tilbake om hun i det hele tatt skulle ta en Teams-prat med Paal. Det er hun glad for i dag. Mindre enn et halvt år etter at hun begynte som Trainee, ble hun fast ansatt som HR-konsulent med ansvar for synlighet.

I sjefens fotspor

Norske Skog på Skogn var en av de 10 bedriftene som var med da Intro Trainee startet opp for snart 20 år siden, og de hadde trainee i mange år før de ble nødt til å kutte det av økonomiske grunner. Det tok ikke lang tid før de innså at det var en dårlig beslutning.

– Skal vi vinne kampen om talentene, både for vår egen del og for Innherred, må vi vise frem at det er et spennende næringsliv her, mener Håvard Busklein; administrerende direktør ved Norske Skog på Skogn.

Håvard startet karrieren sin som lærling hos nettopp Norske Skog. Etter studiene i Trondheim kom han tilbake som trainee, før han gikk trinnene helt til topps.

– Traineeordningen er et unikt tilbud både for den som er for trainee og for bedriften, sier han. – Traineen får en pangstart på yrkeslivet, og bedriften får tilgang på helt oppdatert kompetanse.

Derfor har Laura fått relevante arbeidsoppgaver fra dag én.

– Jeg var redd for at jeg bare skulle få rutinejobber, men jeg får virkelig brynt meg på relevante oppgaver, sier hun.

Ansvar og tillit

Som ansvarlig for synlighet jobber Laura mye med både intern- og eksternkommunikasjon, med kulturbygging og med rekruttering og employer branding.

– Det er en helt bevisst strategi fra vår side å gi unge ansatte ansvar, tillit og muligheter tidlig i ansettelsesforholdet, forteller Paal. – Laura har imponert oss fra første stund, og vi begynte tidlig å snakke om at vi skulle tilby henne fast jobb.

Og akkurat som sjefen sjøl begynte altså Laura i Norske Skog før traineetiden var over.

– Jeg trives veldig godt; mye bedre enn jeg hadde trodd jeg skulle gjøre, smiler hun.
– Jeg vet at det er en klisjé, men jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Søknaden til Intro Trainee forandret virkelig livet mitt!