Har gjort unna ett år som traineer

– Jeg har lært så mye om meg selv gjennom å være trainee!

Sola skinner fra skyfri himmel og gradestokken har krøpet forbi 25. Traineene kunne ikke fått en bedre ramme for samlingen sin.

– Når været spiller på lag og traineene både får møtt hverandre over engasjerende faglig innhold og ute i vannet, er det godt å være daglig leder for Intro Trainee,  smiler Marit Eriksen.

Sammen med et tjuetalls traineer fra hele Trøndelag har hun tilbragt de siste dagene på Sund folkehøgskole på Inderøy. Denne siste samlingen før sommeren er samtidig et farvel til kullet som er ferdige med traineeperioden sin.

– Det er jo litt vemodig, sier Marit. – Vi har fått et godt forhold etter å ha fulgt hverandre tett i to år. Heldigvis er det mange av traineene som blir i regionen også etter at traineeperioden er over!

Allsidig stilling

Stine Aarvik har tatt turen fra Røros, hvor hun akkurat er ferdig med det første året som trainee. Med en bakgrunn i journalistikk, mediedesign og pedagogikk, var stillingen som kommunikasjonsrådgiver som bestilt for Stine.

– Jeg har det så gøy, sier hun.

Som den eneste ansatte i Rørøsbanken som jobber med kommunikasjon, har Stine det overordnede ansvaret for både intern og ekstern kommunikasjon, og det er et vidt felt.

– Jeg jobber med alt fra tekster, video og bilder til design, annonser og markedsføring, forteller Stine. – Det siste jeg har blitt med på, er en podcast hvor vi snakker om økonomi. Podcast var nytt for meg, men nå som vi har spilt inn 6 episoder, begynner jeg å bli varm i trøya.

Trives godt

Varme i trøya er også Rabeya Kazi, Lill Charlotte Vederhus og Jørgen Skaret Barsøe, som i likhet med Stine alle er ferdige med det første året som traineer. Mens Rabeya og Lill Charlotte jobber i Trøndelag fylkeskommune i Trondheim, er Jørgen trainee hos In Revisjon på Namsos.

– Selv om jeg fremdeles har mye å lære, føler jeg at jeg har noe å tilføre organisasjonen også, sier Rabeya.

Hun har studert bærekraftig utvikling og pedagogikk, og syns jobben i planavdelingen er spennende og relevant. Lill Charlotte har bakgrunn som lærer, og stortrives i utdanningsavdelingen.

– Jeg trives veldig godt, og gleder meg til å gå på jobb, sier hun.

Selv om Rabeya og Lill Charlotte begge jobber i fylkeskommunen, ser de ikke mye til hverandre i det daglige siden de sitter på to ulike kontor.

– Derfor er det ekstra gøy å komme på samlinger også, så vi kan dele erfaringer, sier de.

Jørgen er den eneste traineen på sin arbeidsplass. Til gjengjeld har han en del med de andre traineene i Namdalen å gjøre.

– Jeg ville hjem til Namsos, og da denne muligheten kom, slo jeg til, forteller han.
– Traineeordningen er veldig verdifull, og jeg får veldig relevant arbeidserfaring. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag!

Nytt kull på veg inn

Mens traineedøren lukkes for ett kull, åpnes den for et annet. Til høsten begynner et nytt kull med traineer rundt omkring i Trøndelag.

– Vi fikk over 200 søknader til årets kull, forteller Marit. – Det er tydelig at det er mange nyutdannede og unge som ønsker seg jobb i Trøndelag, og vi er glade for at bedriftene ser verdien av å knytte dem til seg. Det er ingen tvil om at traineene våre er topp kvalifiserte og motiverte!