Traineer: Kull 12 (2016-2018)

Margrete Konstad

Margrete er utdanna statsviter etter studier ved NTNU og to studieår ved universitet i Frankrike. Under studiene fordypet hun seg særlig i politisk kommunikasjon og valgforskning. Både før- og underveis i studietida har hun jobba som journalist i en rekke norske mediehus, blant andre NRK, Dagens Næringsliv og avisa Sør-Trøndelag. Da hun og samboeren bestemte seg for å flytte til hans hjemgård i Verdal, ønsket hun å gripe sjansen til å bli kjent med andre bransjer og andre måter å bruke sin kompetanse på.

Margrete vokste opp i Skaun i Sør-Trøndelag, men gikk med på å etablere seg i nordfylket på grunn av den nært forestående fylkessammenslåinga. Frankrike er kanskje hennes andre hjemland, men hun trives aller best i norske bygder. I Verdal skal hun lære seg pløying og nye dialektord. Hun ser fram til tida som trainee i en spennende periode med store endringer i begge organisasjonene hun skal bidra i.

Tina Løvsletten

Tina Løvsletten er utdannet siviløkonom med spesialisering i energi, miljø og naturressurser fra Norges Handelshøyskole. Hun skal jobbe i Nord-Trøndelag fylkeskommune i hele sin traineeperiode.

 

Tina kommer opprinnelig fra Steinkjer, og har bodd i Bergen og Trondheim de siste årene i forbindelse med studier og jobb. Hun tok også et års opphold fra studiene etter bacheloren, i all hovedsak for å jobbe frivillig i Uganda. Masteren ble deretter fullført i Bergen, med unntak av et semester ved Lancaster University i Storbritannia.  Etter studiene jobbet hun som bedriftsrådgiver i Danske Bank i 3 år.

 

Etter 10 år borte fra Steinkjer, ønsket hun og familien å ta over hjemgården til Tina i Sør-Beitstad. Gode karrieremuligheter var en viktig forutsetning, og Intro Trainee ble en god match. Tina ser frem til to lærerike år i fylkeskommunen, hvor omstilling og endring trolig blir i fokus med tanke på fylkessammenslåingen.

Utvalgte bedrifter

  1. - Trøndelag fylkeskommune

Jim-Andre Brose

Jim-Andre Brose har en bachelorgrad som maskiningeniør med studieretning drift- og vedlikeholdsteknikk fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Studiene ble avsluttet med en oppgave for en bedrift hvor han sammen med to medstudenter skulle kartlegge hvordan bedriften kunne drive et mer forbyggende vedlikehold, og være i forkant av problemer.

Jim-Andre er 25 år og kommer fra Hemnesberget i Nordland og har tidligere jobbet som industrimekaniker i stålindustrien i Mo i Rana. Han er nå klar for nye utfordringer som trainee, hvor han gjennom perioden som trainee skal være hos tre bedrifter. Han starter hos T.N. Vangs Mek. Verksted, og skal videre til Ecopro og Kværner. Han håper han kan bygge seg gode relasjoner og bred erfaring gjennom disse to årene i et variert og spennende industrimiljø.

Tone Anette Holm

Tone Anette Holm er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, som i dag er Norges teknisk-vitenskapelige universitet (NTNU). Høsten 2015 valgte hun å gå studieretningen «Teknisk planlegging», noe som ga henne erfaring med planlegging og prosjektering av veier, vann- og avløpsanlegg og arealplanlegging. Bacheloroppgaven omhandlet planlegging av en avlastningsvei i Levanger, og på denne måten ble hun godt kjent med Levangerområdet.

Tone er 22 år og kommer opprinnelig fra Verdal i Nord-Trøndelag, men har de siste årene bodd i Trondheim i forbindelse med studiene. Tone har nå flyttet tilbake til Verdal og ser frem til nye utfordringer og en spennende og lærerik tid som trainee.

Hun skal jobbe hos Levanger kommune i traineeperioden, med muligheter for en liten periode i Verdal kommune. Hun gleder seg til å ta fatt på oppgaver innen veg- og sykkelplanlegging, samt å utforske flere ulike fagområder innenfor yrket.

Utvalgte bedrifter

  1. - Innherred samkommune

Kristoffer Heirsaunet

Kristoffert er utdannet mekatronikk ingeniør og avla bachelor hos Universitetet i Agder (UIA) våren 2016. Han har tidligere jobbet hos Skala Maskon hvor han også tok fagbrev som automatikker. Kristoffer skal jobbe hos Kværner, Vangs mekaniske verksted og ecopro i løpet av sin periode som Trainee.

Kristoffer er 25 år og kommer fra Levanger i Nord-trøndelag, men de tre siste årene har han bodd i sykkelbyen Grimstad i forbindelse med studier. Etter endt studie var Kristoffer rask med å komme seg til hjemtraktene for å etablere seg. Nå ser han frem til to år som trainee, hvor han får mulighet til å knytte gode relasjoner i et arbeidsmarked rundt Levanger.

Line Larsen

Line har en bachelorgrad i Entreprenørskap fra Handelshøyskolen BI i Oslo og en mastergrad i Entreprenørskap, innovasjon og samfunn fra NTNU, Trondheim. Masterstudiet hadde et sterkt fokus på entreprenørskapets funksjon i samfunnet, og verdiskapingen som skjer ved samhandling mellom det offentlige, akademia og næringslivet. Masteroppgaven var et samarbeid med SIVA, og omhandlet knoppskyting fra etablert næringsliv i klynger.

Line kommer opprinnelig fra sørlandsbyen Risør, og flyttet til Trondheim i 2014 for å gjennomføre mastergraden. En kombinasjon av at hun trivdes godt i Trøndelag og at samboeren hadde noen år igjen av studiene, gjorde at Line valgte å søke jobb i Trøndelagsregionen, og som et lykketreff kom hun over Intro Trainee på stand på Dragvoll. Line fikk tilbud om å være trainee i innovasjonsselskapet Proneo på Stjørdal/Verdal, noe som passet perfekt både for hennes akademiske bakgrunn og interessefelt. Traineestillingen i Proneo gir et unikt innblikk i den viktige rollen et innovasjonsselskap har for samfunnet, og Line gleder seg til ett år med spennende prosjekter, både med mindre bedriftsetableringer og i de store industriene.

Utvalgte bedrifter

  1. - Proneo